Löparskor och 2XU

Det har blivit ett lugnt löppass och två lugna cykelpass hittills i veckan. Idag testade jag att köra den berömda Karlsforsrundan i mörker med lampa, vilket gick bra även på stigarna. Det är inga stökiga rötter eller stenar, då funkar även en Magicshine 808 lampa. Bara radion som envisas med att inte fungera.

Löpskorna känns bra
Jag tog mina första löpsteg i mina nya Asics GT2000 i måndags. De kändes bra redan på första passet.

Det finns ett överflöd av löpskor att välja mellan i olika mystiska modeller.

Jag fick hjälp av en mycket kunnig och tillmötesgående tjej på sportbutiken xxl. Hon plockade fram ett par Mizuno löparskor till mig. Jag tittade förvånat och undrade över formen som liknade en banan. Provade och lyssnade till de positiva argumenten hon lade fram men jag föll istället för argumentet för Asics GT2000 -de främjar ett mer effektivt steg genom att guida foten från hälisättning till frånskjut.

Jag har haft en löpskor med mindre häldropp (att skon är högre i hälen än i tån) och tycker det kändes lite ovant. Men med tanken att detta ska ge ett frånskjut utan dess like så får jag så lov att testa.

De känns aningen tyngre än mina före detta, Nike. Har inte haft fram köksvågen och kollat. I produktfakta väger Asics 265g, kan vara i tyngsta laget för en lätt känsla.

Uppdaterad: efter morgonens femkilometersrunda med två en-kilometers-intervall vägde jag in mina Asics på 278 g och Nike skorna på 190 g. Inte konstigt att man känner skillnad.

GT-2000 serien har under 19 år varit en av Asics storsäljare.

20131009-225634.jpg

Testsprang i 2XU
Jag köpte en vintervariant av 2XU löpartights. De är dock tunna i materialet så jag testade att löpa med de i ca 10+ vilket jag upplevde blev för varmt. Bra, för då finns det hopp om att de håller värmen i kyligare dagar.

Ett minus för att det är dragsko i midjan på samtliga löpartights av ovan nämnda märke. Det är oskönt, då är det skönare med elastisk bred resårlikt ”Skins” har.
Fö är det bra passform och snygg design och jag köpte även de på det gigantiska sportvaruhuset xxl. Väl värt ett besök om ni inte varit där. Finns det mesta inom sport och fritid och kanonbra service.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s