MTB är kul på riktigt!

Jag är glad över att vi har hittat till denna trevliga skogssport. Det är himla kul! I år har jag tagit ett par kliv fram vad gäller tekniken, det märker jag speciellt när jag tar mig fram smidigt på stigar som jag har haft svårt att klara utan fotisättningar tidigare.

bild

Trots mörkret han jag se en hel kantarellfamilj som jag ska åka och plocka i ljuset imorgon.

Igår mötte vi upp Värnamo MTB (en grupp MTB-entusiaster som har bildat en facebook grupp och genom den bestämmer tid och plats för träning). Samlingsplatsen för kvällen var ett stenkast från vårt hus. Både jag och Keith anslöt och totalt var vi 6 st.

 

Mattias, som visade vägen, inledde hårt. Jag var sliten i benen efter tisdagens backintervaller, styrketräningspasset i onsdagsmorse och MTB passet i Bor. Vi körde mycket blöta stigar, jättebra teknikträning för min del. Några kilometer lutade det uppför och jag kände mig lagom seg när vi stannade för att samla ihop oss före sista kilometern upp till vindkraftverken. Jag drog hela backen och hade inte full koll på vilka och hur många som gick med (i mörkret ser man bara lampor i ögonvrån). Jag misstänkte att det var Keith som flåsade mig i nacken och honom ville jag inte släppa förbi så jag fick köra lite taktiskt för att orka sista biten när det brantar till. Det blev dock ingen spurt oss emellan, vi var lika trötta båda två.

Vi hade tur och klarade oss undan regnet, men vi vart skitiga för lerigt var det minsann. Passet avslutades med att cykla ett varv på vår nya MTB-bana. Det var kul och äben de andra verkade gilla den, till vår glädje!

Jag har tränat bra de senaste 6 dagarna och fått till det ena bra cykelpasset efter det andra. Det är inte som en ”vanlig” träna-bra-vecka, men det är helt klart på rätt håll. Även Keith, som också haft en jobbig tid träningsmässigt, hade en bra känsla efter gårdagens pass.

Kvällen avslutades med skinkmackor med Keith mammas hemgjorda senap, te och godis till ”I huvudet på Gunde Svan”. Det har blivit ett favorit program för oss och vi kommer definitivt att se alla sex avsnitt där Gunde utmanar en fd idrottsstjärna i sin sport. Utöver det finns det inget TV program vi måste se. Dock gillar vi Helenius Hörna och Så mycket bättre också.

Ikväll ska vi avnjuta ett glas rött vin och till det ska vi premiäräta Renée Voltaires fina godisar.

bild (3)

Jag är galen i snygga förpackningar. Renée Voltaires produkter är därför inbjudande. Likaså gillar jag Assos förpackningar lika mycket som jag tycker om deras kläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s