Första advents cykling i Gnosjö.

20131201-223217.jpg
Jag trodde inte att jag skulle kunna lägga ut bilder på en så fantastisk himmel idag igen. Denna gång är det kvällssolen i Gnosjö, ca 300 möh.

Jag och Keith fick den äran att hänga med Gnosjö FK’s cykelsektion på söndagsrunda på MTB. Erik, som vi lärt känna genom cyklingen på Isaberg, hade satt samman en fin runda med rejäla stigningar både på grus och stig. Även PO, Marcus och Tony var med och upplevde de härliga omgivningarna.

Rundan: Töllstorp-Högskull-Kulltorp vindkraftverk-Norrebo-Gnosjö.

20131201-224059.jpg
Erik, som var pigg, satte god fart från start. Sedermera stöttes det i backe efter backe efter backe. Mycket kul, och det säger jag dels för att backarna är av en särskild kaliber -långa klättringar och branta partier och dels för att jag faktiskt hade en bra dag där det kändes som att puls och återhämtning fungerade -vilket var länge sedan. Jättekul!

20131201-231424.jpg

20131201-231440.jpg
I Gnosjö lade man inte tid på att hitta på namn till byarna, bara en och en halv mil bort finns ytterligare ett Rudö.

Sista knatten.
Efter alla Gnosjös berg var bestigna var det bara den lilla knatten på slutet kvar. Po satte återigen fart och jag var inte sen att hänga på för att kräma ur det sista ur benen. Backen var dock inte liten någonstans, både otäckt brant och lång. Jag var jämsides med Po och hörde hur han frustade och slet för att hålla undan. Men så plötsligt slog han av tvärt vilket gjorde det svårt för mig att motivera mig att fortsätta plågan ända upp, så Keith och Marcus kom och trampade förbi. Efter det rullade vi av och gled in på parkeringen både nöjda, glada och trötta. Och bara ”efter-passet-snacket” återstod.

Före jag hade spolat av min cykel hade någon läst av sin pulskurva vilken berättade att hjärtat hade fått jobba. Vi var ute 2 timmar och cyklade 3mil.

Passet var fantastiskt bra i träningssynpunkt, fina vägar och verkligen trevligt socialt. Tack Marcus för att vi blev inbjudna. Vi kommer gärna till Gnosjö för att känna på mjölksyratröskeln igen.

Premiärbakat med surdeg

Ikväll har jag roat mig med att prova att baka surdegsbaguetter på Kronjästs färdiga surdeg. Nu fyra timmar senare är de färdiga. Det får bli måndagsfrukost.

20131201-234213.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s