Cykel(o)tur med vänner

Äntligen
Vi har ända sedan i höstas planerat en cykelträff ihop med Jonas (som jag har lärt känna genom jobbet) och Johan (som Keith har lärt känna genom ett tidigare jobb). De båda skaffade cyklar förra året och det var hojarna som förde oss fyra samman ikväll på Isaberg.

Vi började med att cykla till Nissafors, en by som hade sin befolkningstopp 1970 med ett invånarantal på 374 personer. Senaste statistiken jag hittade var 2010, då med en bottennotering på 285 invånare. Men trots allt kan de alltid glänsa med att Uno Svenningsson är ifrån byn.

Det fanns en anledning till att Keith tog oss med till Nissafors
Det fanns något att visa.

20140402-225920.jpg
Om ni tycker att det ser ut som en bild från en semesterort är det för att det är tänkt att bli ett bostadsområde som för tankarna någon annan stans. Än just Nissafors. Och det har man lyckats med, Rivieran är nog det jag skulle likna det vid. Det fanns en fin ljus sandstrand, en strandpromenad och kanterna ner till vattnet var fyllt med runda stenar som bildade en strandlinje på ett par kilometer. Bör tilläggas att projektet drivs i privat regi.

20140402-230048.jpg
Här mår alla bra och vi har det mysigt på cykelturen. Vi fortsatte att cykla stigar runt Algustorpasjön, körde lite asfalt och snackade. Begav oss in på slutet av Järnbärarleden som är oerhört fin och taktfull att cykla på.

Vidare tog vi oss an ett stenparti, i svåraste laget för en oerfaren men inte på något sätt omöjlig för en fd enduroåkare. Bara om oturen är framme. Johan stod nästintill still när han föll och reflexmässigt satte ner handen för att ta emot sig. När han sedan reste sig undgick det inte någon av oss andra att han hade ont, trots att han försökte hålla god min.

Eftersom handleden svullnade och ben pekade åt fel håll förstod vi snabbt att vi måste till sjukhuset för att få bukt med den handleden. Så ca tre timmar senare var det ett faktum att flera ben var brutna. Otur och en trist avslutning på en för övrigt fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s