Att köpa en MTB är lika med att ta steget in i en ny värld.

Det började i lördags, sedan blev det intensivare i söndags. Vi hann knappt träna och äta utan att det plingade i telefonen. Lite snabbt räknat fick jag och Keith 150 sms från Uppsala. De handlade uteslutande om cykelköp, vilket är roligt. Vi vet hur skoj det är att cykla och vill självklart att fler ska hitta till denna fantastiska sport.

Snart ser man dem i hjälm på någon fin utsiktsplats.

Snart ser man de i hjälm på någon fin utsiktsplats. ”300 mö h, livet är underbart”

Cykeltrenden.

Det har blivit en inne-grej att cykla. Fler än någonsin svettas på en cykel och på köpet får man en bättre hälsa. Det ökade intresset, tror jag, delvis har en direkt koppling till Vasaloppsorganisationens initiativ att dra igång Cykelvasan. Att ägna sig åt mountainbike som sport ger massor av motion, härliga naturupplevelser och gemenskap. Därför är jag inte förvånad över att min syster och hennes sambo Ronnie också vill komma med i cykelsamvaron.

Frågorna är många.

Det är en tröskel att ta sig in i cykelgemenskapen, man måste investera i en cykel. Det i sig är en utmaning, det är inte lätt att hitta rätt i cykeldjungeln. Storlek, märken, växlar, ny kontra begagnad, däck, pedaler mm mm. Ganska snabbt lär man sig det man behöver veta och kunna.

mobilkonversation_sister

Jag bjuder på små bitar i min och sisters konversation gällande köp av deras första MTB cyklar.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s