Lida Loop

Idag är det inte Sandra som bloggar utan hennes sambo Keith. Sandra vill gärna att det skrivs ett par ord, men är oförmögen att göra det själv.

Vi är många som följer Sandras blogg och inspireras av hennes dagliga rapporteringar. En del av Er känner redan till vad som hänt andra av Er väntar med spänning på en racerapport från Lida Loop. Ett av de lopp som Sandra tidigare framhållit som ett föredöme för hur cykeltävlingar skall arrangeras.

I år fick ”Lida” mer betydelse än de ”loopar” som skulle cyklas. Redan 10 min in i första loopen kraschar Sandra våldsamt. Ni som varit med i lopp vet att det gäller att vara med i starten. Sandra började genast kryssa i fältet för att komma längre fram, det är trångt och riskabelt att köra om, men det har aldrig hindrat henne. Just denna gång svänger en annan åkare ut framför med avsikt att också köra om och Sandra prejas av banan. Detta händer ofta i race men just denna gång står en fullvuxen tall i vägen som inte viker sig en millimeter för en späd cyklist. Tolv frakturer, hjärnskakning, helikopterresa och uppvaknande på Karolinska i Solna.

Det har varit mycket ”lidande” sen vi kom hit men framsteg görs hela tiden och Sandra kommer att bli helt återställd.

Team High Chaparral la grunden för vår togetherness, på Isaberg har vi fortsatt vårt engagemang med samma värdegrund. Under dagarna som nu gått har jag läst hälsningar som strömmat in. Så mycket omtanke och gemenskap. Det har varit så peppande för oss båda att ni är så många som bryr er. Under dessa tre helvetiska dygn har det givit så mycket kraft till Sandra. Vi är så tacksamma.

Vår logotype är hjärtat runt ordet togetherness. Vi gör med hjärtat, för hjärtat, för alla som vill vara med i vår gemenskap. Vi är hjärtligt tacksamma för det stöd ni givit oss dessa dagar när vi särskilt behövt det i form av hälsningar, Facebook, besök,mail, presenter, sms, telefonsamtal, forum på happymtb lida loops Facebook. Tack till Lida Loops ordförande som var på besök. Ni är fortfarande den bäst arrangerade cykeltävlingen i Sverige.

Särskilt tack också till er cyklister som struntade i individuella prestationer för att stanna och hjälpa Sandra. Jag har varit i kontakt med några av er och tackat särskilt. Ni var några jag inte hann ta namn på men ni skall ändå veta att vi minns er. Jag kom till skadeplatsen 2 min efter olyckan såg min sambos gula skor, en cykel som inte är av den ihopfällbara modell som låg bredvid och var inte till någon större hjälp.

Jag hoppas framöver att få fortsätta att följa Sandras blogg om hennes rehabilitering och återuppbyggnad till den så efterlängtade pallplatsen på cykelvasan. Nu tar vi sikte på 2015 istället.

Keith

20140611-235213-85933682.jpg

20140611-235245-85965541.jpg

20140611-235327-86007994.jpg

20140611-235347-86027540.jpg

20140611-235437-86077665.jpg

17 reaktioner på ”Lida Loop

 1. En sån otrolig lättnad att höra att du kommer att bli helt återställd. Med din vilja och pannben kommer du fixa rehaben galant. Stor kram till dig

 2. Vilken smäll! Herregud! Stor kram till dig och ett stort lycka till i rehabiliteringen. Jag vet att du har en kämparglöd utan dess like vilket kommer vara till din hjälp i din tid framöver.

 3. När jag la de snabba skorna på hyllan så kände jag en viss lättnad. För många gånger tänkte jag efter långloppen ”jag klarade mig denna gången också”. Jag får ångest när jag läser vad som hänt dig Sandra och jag är så ledsen för din skull. Det gör ont i mig, för jag vet hur ont det gjort på dig.
  Risken att skadas är ju en del av spelets regler, det är ofrånkomligt när man som du satsar mot toppen.
  Det är så häftigt att ha följt din resa från starten, jag kommer ihåg när du inte kom till prisutdelningen på Ränneslättsturen eftersom du inte ens visste att du skulle på pallen…
  Nu är du på toppen av den svenska dameliten!
  Du kommer ta dig tillbaka igen.
  Om du vill och tycker att det är viktigt för dig!

  Kram och Kraft
  Katarina Mölgaard-Ibsen

 4. Vad skönt att höra, har tänkt på Sandra (som jag inte känner alls men såg liggande skadad i banan) och undrat hur det gått. Ett helt underbart besked att hon kommer bli helt återställd!

 5. Jag kom fram till olycksplatsen kanske 1 minut efter olyckan. Det var väl 5 personer som hade stannat eller på annat sätt var inblandade i olyckan och att fler skulle stanna skulle nog bara skapa mer oreda än hjälp (förutom om man nu var läkare eller annan professionell inom detta område). Cykeln höll på att trasslas ur och det såg fruktansvärt ut.
  Pulsen ökade även fast fast farten minskade och många tankar for genom huvudet, hur gick det, skulle jag stannat, håll uppsikt framåt, håll avstånd, osv… Jag bröt nyckelbenet i höstas (1 fraktur) och nu har du fått 12 frakturer?! Hoppas du läker snabbt och får komma tillbaka på cykeln! Kämpa!

 6. Du är en grym kämpe och kommer att gå ut ur det här ännu starkare! Krya på dig! Kram från ditt största fan =)

 7. Känns skönt att höra att du kommer att bli återställd. Jag har uppskattat att få cykla med din grupp på Cycle Camp Isaberg de två senaste åren och hoppas få cykla med dig nästa år igen. Stort krya på dig!

 8. Krya på dig!!! Hoppas din rehabilitering går bra.

  Mvh Sandra Backman, stod bredvid dig i startfållan.

 9. Hej Sandra!
  Hoppas du blir snabbt återställd! Kämpa på! Vi skickar massor med energi genom tankar!
  Sen vet jag inte om du vill höra, men jag såg din krasch på nära hål. Sakta, men säkert du körde om mig på vänster sidan precis innan smällen. Det var 2-3 personer mellan dig å mig å jag låg något åt mitten av grusvägen så jag kunde parera åt höger. Smällen var otroligt starkt, vilken skrämmande ljud. Och så allt flög omkring. Grus, damm, grenar. Din flaska for upp i luften flera meter som en raket. Att stanna var omöjlit för man flög förbi ren av farten. Vi körde där runt 30km i timmen! Det blev dessutom en stark tryckt av alla andra cyklister som kom farande bakifrån. Men tro mig under hela loppet hade jag dig i tankarna! Är riktigt glad för din skull såhär efteråt att du kommer bli bra även om det kommer att ta tid! Ha tålamod tjejen! Lycka till för din stora, viktia race nu! Kramar / oliver

 10. Jag var en av många cyklister som passerade dig vid olycksplatsen.. Ingen kul syn, det såg verkligen inte bra ut, och jag undrade länge hur det gått med dig.
  Känns skönt att läsa att du iaf ska bli helt återställd!
  Krya på dig!

 11. Jag känner inte er men blir väldigt berörd av det som hänt och skickar mina varmaste lyckönskningar att tillfrisknandet ska gå så bra det bara går!

 12. Pingback: Glad att jag lever. | SANDRA SOFI SALINGER

 13. Pingback: Tre år sedan olyckan.  | SANDRA SOFI SALINGER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s