Återbesök med röntgen och läkarträff

Jag har inte nämnt här på bloggen att jag fått lov att ta av mig nackkragen. Nu har jag inga stabiliserande hjälpmedel kvar. Dels innebär det att jag ser ut som alla andra och kan gå in i en mataffär utan nyfikna blickar från vuxna eller fingerpekande från barn och dels innebär det att duschen går fortare (slipper tvätta, vrida ur och hänga upp nackkragen).

IMG_8065.JPG
Jag var nervös inför denna sista planerade avstämningen av mina frakturer. Men det gick bra och alltså vart det fina röntgenbilder på min nacke/skallfraktur som är på god väg att läka. Skönt!

Nu då?
Jag träffade läkaren och vi samtalade lite om hur jag ska gå (cykla) vidare. Han avrådde mig från att starta i Bockstensturen (10 mil MTB-tävling), som avgörs i helgen, då Åkulla-terrängen kan vara i stötigaste laget att cykla för min del. Samtidigt som han ansåg att 4 timmar i tävlingsfart kan bli för hårt för min kropp i dagsläget.
-Mamma, Inger och Susann ni kan lugnt sitta kvar där ni är. Jag skojar och hade inte tänkt att tävla i helgen, vi pratade inte om Bockstensturen.
Vi redde snarare ut skavanker såsom hur vi går vidare med tex min axel som inte har normal känsel, vilken typ av sjukgymnastik jag får och annat smått.

Jag kan tänka mig att det blir en tuff tid några månader framgent. Nu förväntar både jag och min omgivning att jag är som vanligt. Jag ser ganska vanlig ut och har inga ställningar som hindrar mig från att göra saker. Nu måste jag känna efter och säga ifrån, vilket är svårare.

Det är först nu när jag får röra mig och måste vrida mig jag noterat hur stel jag är, att jag har smärtor i ryggen och att vänster axelparti är konstigt och irriterar.

Men jag ska ge min kropp den tid den behöver, ta en dag i taget och kämpa vidare mot att bli stark igen.

Det är fortsatt tacksamt och skönt att höra hejaropen från många av er därute!
Nu ska jag snart bjuda på blogginlägg med cykelbilder, cykelgemenskap och fikasugna ben.

Det tog ungefär en timme från att läkaren sade att jag får cykla ute till att jag satt på racern. Tre månader utan cykling gör att min förbättringspotential är hög!

Vem vet, vi kanske ses på hojarna snart.

4 reaktioner på ”Återbesök med röntgen och läkarträff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s