Äntligen ett långpass!

Den där kaffen. Den där känslan. Den där tröttheten. Efter utfört pass. Vad jag är glad för att jag kan cykla igen. Så innerligt tacksam att jag är på god väg tillbaka in i vardagen. Kanske låter klyschigt men det är verkligen sant.

Långpass
Det skiljer sig på långpass nu och före olyckan. Nya ramar och förutsättningar gör ett pass på 2,5 h till ett långpass. Det är mitt mål att försöka ha ett sådant i veckan. För att klara det gäller det att jag tyglar mig själv -inte går ut för hårt. Det är lätt till när hjärnan vill mer än kroppen klarar. För att kunna sansa mig letade jag fram min cykeldator och tillhörande pulsband från Bryton. Bestämde mig sedan för att hålla en ungefärlig snittpuls på 120 slag (max=179).

Sagt och gjort. Det blev ca 64 km på asfalt och grus med några fina kullar (ca 450 hm) jämnt fördelade.

IMG_8673.JPG
Väder och vind.
Det är alltid intressant att kolla väder och vind före man beger sig, dels för att klädvalet blir enklare och med rätt kläder blir rundan trevligare. Imorse regnade det men yr.no visade på uppehåll och delvis sol resten av dagen varför jag inte ansåg mig behöva cykla runt med onödig packning i bakfickan i form av regnjacka. Men när jag cyklat halva rundan såg jag på himlen varför jag skulle haft regnjackan med mig. Både en och två störtskurar hann blöta och kyla ner mig rejält. Och motivationen blåste med och bort i den delvis hårda vinden. Men före jag var hemma hann jag torka till i solen och tänkte tillbaka på passet som det härligaste på länge.

IMG_8666.JPG
Med high5 Zero i flaskan blir vattnet godare och kroppen gladare. Kokosbaren behövde jag aldrig, den var med som nödproviant. Man vet aldrig när energin tar slut…

IMG_8679.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s