MTB guidning och mys med familjen på Isaberg.

Godmorgon!

Äntligen frukost.

IMG_9107.JPG
Jag har varit uppe sedan sju men har inte kommit till frukostbordet förrän nu. För jag har haft fullt upp med de vanliga morgonsysslorna såsom promenad (byttes ut till en lugn morgonjogg idag), rörlighetsövningar och stretch. Dessutom slängde jag ihop de här goda och enkla snickerskakorna.

Guidning på Isaberg.
Jag skrev på bloggen att vi skulle guida 8848 på en MTB tur. Det trodde jag även när vi såg de 11 st killarna som var iklädda 8848 jackor. Senare visade det sig att de var ett grabbgäng från Borås som träffades 3 ggr per år på en helgresa varav han som arrangerade helgen jobbade på 8848. Samtliga i gänget gjorde milen under 60 minuter och vissa under 40 min. De träffades även varje vecka på gym vid 5,30 tiden. Så det var ett gäng atleter, men de hade ingen erfarenhet av cykling.

Cyklingen
Keith tog med oss på en teknikrunda i slalombacken för att alla skulle få känna på hur man växlar och bromsar.

IMG_9091.JPG
Sedan började vi med ett varv på den vita leden som är 2 km och jättefin stig. Redan här vart de begeistrade och jag hörde att vissa pratade om att det skulle bli en dyr helg -Nu måste man köpa en cykel också!

IMG_9094.JPG
Många killar och män har en fördel av att de gillar fart och eventuellt har de kört cross också. Så även i detta gänget som hade bra flyt i skogen och några körde tom på bakhjulet.

De hade mycket driv och bra kämparanda men det pustades och snackades om ömma ben. För mig och Keith var passet ungefär som att promenera i ansträngningsnivå. Det var nog lite knäckande för några att vi var så oberörda. Dock är jag säker på att många snabbt skulle ta ett rejält kliv orkesmässigt med grenspecifik träning på cykel.

IMG_9096.JPG
Efter klättring i höghöjdsbanan, MTB pass och korvgrillning drog de vidare till Jönköping för att äta på stjärnkocken Myllymäkis restaurang Sjön. Där skulle de även bli varse om nästa grabbhelg i Sälen inkl startplats till Cykelvasan. Kul!

Familjen i höghöjdsbanan
Niklas (bror) och Amanda (dotter) kom till Isaberg för att gå höghöjdsbanan medan vi cyklade. Det verkade vara en succé, de var båda modigare än de själva trott.

Det är inget för den höjdrädda.

IMG_9100.JPG

Efter några timmar ute i höstrusket var det toppen att avsluta kvällen med en pizza på Höganloft. Och det är alltid mysigt att träffa familjen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s