Nytt styrketräningsprogram och om hälsan som är på rätt väg.

Jag har träningsvärk!

Det är inte så konstigt eftersom jag fick ett nytt hårdare styrkeprogram av sjukgymnasten i måndags. Vilket känns kul och motiverande. Det börjar likna traditionell styrketräning med bland annat marklyft, utfall och rodd inkluderat.

Hur mår kroppen?
Det har känts bra i ryggen de senaste veckorna. Före det hade jag en tuff period med skav och värk vilket oroade mig. Men nu i efterhand förstår jag att det troligtvis handlade om att jag nått en platå, som sjukgymnasten brukar uttrycka det. För övrigt tycker jag att sjukgymnasten gör ett bra jobb med min från början sköra, stela och klena kropp som blir allt mer stabil, rörlig och stark. Tex kunde jag inte göra en enda armhävning på tå från början och igår gjorde jag 3×10.

Jag har fortsatt problem med känseln och nerverna på vänstersidan i området kring axeln. Det är sagt att jag skulle bli kallad till en utredning men någon kallelse har inte synts till. Jag ringde till sjukhuset för att ta reda på varför det dröjer. Svaret var enkelt ”läkaren har glömt att skicka remiss”. Det är inte första lilla detalj som glömts bort. Bland annat ”glömde” man kolla vissa frakturer vid 8-veckors röntgenkontrollen, när jag låg inne hände det fler än en gång att man glömde att ge mig medicinen, mitt första toalettbesök på egen hand glömdes jag (då kunde jag inte gå eller stå själv och larmknappen var sönder), när jag vid ett tillfälle fick byta till en egen sal glömde sjuksystrarna att flytta med larmknappen (då kunde jag inte gå på egen hand), ja listan kan göras ganska lång på vad sjukhuset glömde. Mänskliga faktorn? Det är i vilket fall ett värde i att man själv har koll och kommer ihåg.

I vilket fall så mår jag som bäst när jag kan hålla på rutinerna med promenad, stretch, rörlighetsövningar, jobb, vila, träning.

Nu är morgonmyset slut och det är brått till jobbet. Jag ska ha en effektiv dag och få mycket gjort.

IMG_1477.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s