Snöfritt och sadelbekymmersfri!?

IMG_9418.JPG
Vi har det kallt här i Värnamo men ingen snö. Däremot mms’ade mamma, som bor i Tranås (ca13 mil norrut), en bild på ett snötäckt landskap. Men jag sitter lugn i båten, det är mildare väder på ingång sade de på TV4 vädret. Skönt!

För vi har ju tänkt cykla utan dubbdäck, vinterjacka och dubbla underställ i helgen.

Det blir troligtvis ett pass på crossen och ett på vintermtbn. Och jag har slarvat med tvätten av båda cyklarna i veckan så det har jag att ”se fram emot” att göra också.

IMG_9399.JPG
Är du tjej och har sadelbekymmer?

IMG_9400.JPG
Initialt hade jag svårt att hitta en sadel som fungerade för mig. Efter att ha provat många olika hörde jag talas om Specializeds ruby expert (womens) och den har funkat. Så den använder jag på alla cyklar förutom min helgung MTB där jag har en mer MTB anpassad sadel (en Bontrager).

Men till att börja med måste man mäta avståndet mellan sittbenen för att få rätt bredd på sadeln. Det är ofta vi tjejer har behov av en bredare sadel, 143mm. Killar har generellt smalare, 133mm, och det är vanligast att det sitter en 133mm sadel på när man köper sin cykel.

Sedan har inställningen på cykeln också betydelse.

Värt att lägga lite tid på att få till sittställningen. Både jag och Keith har gjort en Bike-fit med hjälp av en proffesionell –Veloposition. Det gjorde underverk och vi båda tyckte att vi fick en skönare sittställning på racern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s