Sovmorgon, Jönköping är en cykelstad, hemmabak och styrka.

Då och då tar min kropp en rejäl sovmorgon. Jag är inte speciellt förvånad över att det blev idag eftersom veckan har varit tuff innehållande mycket jobb, hård träning, flygresa med uppstigning kl 04,20, kvällsaktiviteter och gårdagens 3,5 h distanspass på MTB.

Men vi missade tyvärr Wåffelcrossens avslutning med luciatema. Jag hade tänkt ta tillfället i akt att vara Lucia. Dock fanns där en väldigt fin Lucia redan. Tycker att det såg kul och lyckat ut.

På mitt jobb bjuds vi varje vecka på fredagsfika, det kan ses som en liten förmån i arbetslivet. I Jönköping bjuds de cykelintresserade på arrangemang såsom Wåffelcross, Jönköpingscup, SM i Mountainbike, Västgötacupens Vista Mountain, landsvägstävlingar, Måndagsrundan Grande och mycket mer. Det är förmånligt för fritidslivet att bo bland starka ideella krafter. Grattis alla Jönköpingscyklister.

Behövde baka, fika och mysa.
Jag gillar saftiga lussebullar. För någon vecka sedan bakade jag torra sådana, de åkte i soporna. Eftersom jag hämtar kraft när jag myser i hemmet satte jag igång med både knäckebrödsbak och ett nytt försök att göra lussebullar.

Jag lyckades göra saftiga MTB-bullar. Receptet är enkelt: ha kul! (Och ha i mycket socker och smör)

IMG_0068.JPG
Det fick bli kvällsfikat.

IMG_0070.JPG
Kopparna fyllde vi med Arabustas goda julkaffe som vi köpte på Vandalorum tidigare idag. Vi var för övrigt bekväma och orkade inte laga söndagsmiddag, då är Vandalorum trevligt. De serverar bara bra mat gjord på närproducerade råvaror.

IMG_0073.JPG
Det är juligt så länge man håller sig inne men ute är det minsann inte jul så långt ögat kan nå.

IMG_0062.JPG
Veckans sista träningspass blev kort men hårt. Jag körde ett 50 minuters styrkepass med appen ”Workout trainer”. Det var första styrkepasset utanför mitt rehabprogram. Vissa övningar var lika de jag redan gör men många gånger var det övningar med kroppsvikten. Jag fick bita ihop och kommer säkert att ha träningsvärk imorgon. Och jag blev varse om hur svag jag är i magmuskulaturen, det är nog dags att ta tag i det.

Jag är jätteglad över att jag kunde genomföra passet även om det känns i ryggen i vissa övningar. Men då är jag försiktig.

Till veckan ska jag ligga i röret på röntgenmaskinen igen för att kunna få lite mer svart på vitt hur det ser ut innanför skinnet…

2 reaktioner på ”Sovmorgon, Jönköping är en cykelstad, hemmabak och styrka.

    • Ja Isaberg är ju så underbart. Nu var det länge sedan jag var dr också .) Hojta när ni vill åka dit… vi möter gärna upp och guidar eller är med och cyklar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s