Otur? Nej, tur!

Vi hamnade i en stuga på Isaberg igårkväll. Helt enligt plan.

På vägen hit började ett imponerande snöfall. Vilket ställde till det lite. Till exempel kom jag inte upp med bilen till stugan som är belägen i en slänt. På vägen ner gled bilen okontrollerat och jag var vid två tillfällen 5 cm ifrån att välta ner i en brant och då hade stuga 48 fått oväntat besök av Mercan och mig. Men jag hade tur! Läkarna brukar säga att jag hade tur även när jag hamnade i trädet med cykeln, tur att jag lever alltså. Det slutade inte där, bilen gled mot en ny slänt men jag fick stopp på eländet och ringde på Keith. Han fixade att manövrera bilen, tur.

Efter det fick jag en speta i tummen, upptäckte att jag hade glömt sminkväskan hemma och till på köpet funkade inte kaffebryggaren. Det var väl otur? Eller kunde det ha varit värre? Tur att jag inte skar av mig tummen, tur att jag inte glömde cykeln hemma, tur att värmen i stugan fungerade.

Men otur att det vart snöoväder, jag hade hoppats på att kunna cykla i skogen. Eller förresten tur för södra Sveriges största skidanläggning att det kommer snö.

2015/01/img_0827.jpg

2015/01/img_0832.jpg

2015/01/img_0831.jpg
Jag fick ”pulsa” i snön för första gången den här vintern. Grymt jobbigt!

2015/01/img_0863.jpg
Hestra är kuperat. Jag cyklade isabergsbacken upp till parkeringen två gånger, den är ca 1 km, 80 hm och 9% i snitt lutning. Sedan passade jag även på att cykla backen från Hestra radio till Hestra kyrka, den är nog ett par kilometer och precis lagom lutning hela vägen, ca 4% i snitt tror jag.

2015/01/img_0862.jpg
Eftersom snöandet tilltog rejält och sikten var dålig körde jag upp till stugan och kröp upp i soffan med en kopp kaffe. Förresten så fick jag igång bryggaren. Tur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s