Långpass med Borgänget.

Eftersom Keith skulle såga på SM-banan på Isaberg hela dagen beslutade jag mig för att cykla med Borgänget.
Lager på lager och packa in och lyft ut. Så är det att vara cyklist i vinterlandskap och minusgrader. Vi hade ca -2,5 i morse men det kändes kallare och det var kall vind så jag är glad att jag i sista sekund bytte underställströjan till min winter 6/7, den gör faktiskt skillnad.

IMG_1403

IMG_1413

Många anslöt till gemensam cykling.

Vi vart åtta stycken som slöt upp för distanspass. Det var även några som jag inte sett eller cyklat ihop med på nästan ett år, alltid kul. Gemensamcyklingen i Värnamo var som störst för ett par år sedan och då sågs man oftare. Men numer har Värnamo cykelklubb splittrats och många mindre grupper har skapats. Jag tror dock att cykelintresset i vår region fortsatt ökar i och med uppsvinget med cykel generellt. Det är kul, tycker jag. Jag vill att cykel ska bli en stor sport i Sverige.

Rundan.

Fin runda och mestadels asfaltsvägar. Bor-Gällaryd-Ohs-Möcklehult (där svängde vi höger in på en mindre väldigt mysig väg)- Kolvås- Rydaholm-Horda-Sölaryd. Ca 8 mil och strax över 3 timmar.

Lite hårdare pass och gemensam träning tack vare.

Vi var några som tyckte det var svårare att andas i början av passet, det var så himla kall vind och ”smoggigt” (finns det ordet?) i luften. Men jag tycker nog att vi körde på bra idag. Det var ett jämt tempo hela tiden och i och med att landskapet böljar hela tiden vart det bra benträning. De 400 dubben i var däck gör också att det blir lite mer motstånd i cyklingen. Jan var våghalsig och körde utan dubb, av samma anledning förpassades han att ligga längst bak när det blev isiga vägar då ingen var sugen på en klungvurpa. Tror att han var nära att hamna i asfalten typ tre gånger, annars gick det bra.

För övrigt är det tack vare att Pelle och Carina är sammankallande som det blir av att vi kör gemensamt. Det är toppen och behövs ett par drivkrafter för att det ska bli av. Passen är verkligen för alla så känner du att du vill komma med och cykla så är du välkommen. Det är lite märkligt hur mycket snabbare man lär känna varandra när man har en cykel mellan bena.

Nu ska jag basta och prata MTB SM med Keith som just kom hem nöjd och glad efter ett bra dagsverke i skogen.

IMG_1411

IMG_1412

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s