Teknisk cykling och STRAVA

Jag hade planerat för teknisk cykling och en riktig kraftansträngning att förbättra STRAVA segmentet jag körde i lördags

Det innebar att jag laddade mentalt för att ta mig an några nerfarter som jag inte åkt på länge och jag laddade även för att köra samma STRAVA segment. Men jag skulle gå ännu hårdare och plåga mig mer om kraften fanns.

Tiden jag hade att slå var 7,53 min. Jag gjorde mig redo genom att värma upp,  lade ifrån mig handskarna och även min helt fulla vattenflaska (för att inte ha extra vikt på cykeln). Det smög på lite ångest och oroskänslor, precis som det brukar när något utanför komfortzonen väntar. Men det var samtidigt med tillförsikt och stor spänning i hopp om att slå min egen tid.

Segmentet är relativt långt -2km, uppför, brant vid ett par ställen och underlaget är krävande stig.

Jag började så hårt som jag vågade, men inte max eftersom det är viktigt att disponera krafterna. Det var svårt att veta om tempot var tillräckligt högt. Men det var inte ”prattempo”, lungorna värkte och jag kokade i vårvärmen.

I ,det jag trodde var, mål kastade jag mig likt skidåkarna. Laddade upp STRAVA. Och upptäckte att segmentet inte fanns med -jag hade stannat för tidigt. Snacka om att bli snuvad på konfekten. Allt jag ville var att få min tid. Nu skulle jag inte få veta!

Men så slog det mig att man kan göra privata segment för sig själv. Och till den punkten jag trodde var mål hade jag 28 sekunder tillgodo jämfört med lördagen. Alltid lugnast att få veta :)

Tekniska utmaningar

Även de tekniska utmaningarna gick bra. Den gula leden med mycket rötter och någon nerfart, röda ledens nerfart, xc banan och någon kort brant uppför sattes. Så det vart en kul dag på hojen!

Jag längtar till nästa pass på Isaberg. Enligt mig finns inte så bra MTB åkning närmre för oss. Och jag rekommenderar även löpare att ta sig dit för fin terränglöpning. Härliga stigar och mycket höjdmeter.

Har för övrigt träningsvärk i ovana MTB muskler på överkroppen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s