Stor utmaning att premiärtävla. 

Tävlingspremiär

Det var med oroskänslor i kroppen som jag styrde mot Kvänum och 1a majloppet idag. Mest orolig var jag för att banan skulle vara blöt och hal. Vilket den också var. Efter att ha provkört varvet var jag fast besluten om att åka hem igen. Det var halt på stenhällarna och rötterna och jag fick flera obehagliga släpp vilket gjorde mig mest rädd. Inte tävlingssugen. 

Man mår alltid bäst av att genomföra. 

Jag är glad över att jag ändrade mig, stannade kvar och genomförde tävlingen. Inte perfekt men det var sekundärt. Idag är jag glad att jag ställde upp. Det är skönt när man visar sig själv att det går. Jag tyckte det var roligt och det gav mig mersmak. Det blir fler tävlingar i år. När nästa blir får jag se. 

Banan och racet

1a majloppet går i varaslättens enda skogsdunge. I den dungen har man hittat 4,7 km med stenhällar, rötter och stigar. Många korta branta uppförs, snäva svängar, igångdrag och några små kullar. Det är en krävande bana och man får sig ett bra träningspass. 

Jag hamnade som tredje tjej ut på stigen och första tjejen fick en lucka direkt. Det är inte gott om omkörningsmöjligheter och på de få som fanns stängde framförvarande tjej för mig samtidigt som vi tappade på ettan Sara. Lyckades till slut komma förbi vid droppet men kunde inte köra ifatt mer än ca 15 sekunder på Sara. Så jag blev 2a tjej i mål, 26 sekunder efter. 

600 kr i vinstpengar och en sadelväska. 500 kr i anmälningsavgift (300 kr för efteranmälning och 200 kr för att hyra chip då mitt låg hemma i garaget). Det gick ihop sig, bortsett från bensinkostnaden. 

Ca 1,4 kilo luft i däcken, lägsta jag någonsin har tävlat på. Men bättre grepp och värt risken att punka.

 Samlad före start.   I mål.   Fö. tack för hejarop och omtanke, det värmer alltid! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s