Billingeracet imorgon. 

Imorgon är det premiär för långloppscupen genom Billingeracet. 

80 km kuperat och mycket stig. Förra året var det dessutom väldigt blött och jag anser att det var det mest krävande jag gjorde det halvåret. Det var skitjobbigt.

Banan är fin och särskilt på den andra halvan när man passerar genom vitsippehav, krokodilstigen och enduroslingan. 

Precis före varvningen och ungefär efter halva loppet hade jag blivit själv efter att andra tjej, Martina, släppte. Efter det höll jag undan resterande bit till mål.   

Jag passerade mållinjen som första dam. Det var en fin belöning efter ett slitit race.

Foto: Oscar Ekstam  

Kommer jag till start 2015?

Det gick felaktigt att läsa i Billingeracets nyhetsbrev att jag kommer till start. Jag hade svarat de att det blir troligtvis inte så. Men nu så här dagen före är jag beredd att ändra mig. I så fall är det primära målet att genomföra utan särskilda prestationsmål. Som jag har skrivit om tidigare är jag orolig för hur det ska kännas att cykla med så många i samma klunga. Och Billingeracet är så tufft att jag även är orolig för om kroppen är redo för en så pass stor utmaning. Men hemma (vi är på Isaberg) får jag inte veta. Jag tror att jag skulle tycka det var roligt att ställa upp. Långloppsbanorna är generellt väldigt kul att cykla. Det är ett tillfälle att få så fin, lång och sammanhängande cykling samtidigt som man tar i det lilla extra och får sig en bra genomkörare. 

Har några timmar till att fundera på. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s