Omprogrammerat di2

  
Det är spännande med nya produkter. 

På en fabriksinställd di2 är växelreglagen tvärtom mot en traditionell mekanisk växel. Alltså när man växlar lättare och tyngre. Det är fazen svårt att lära om när man alltid har växlat på ett visst sätt, det sitter i ryggraden. I vissa situationer växlar jag efter 2 månader fortfarande fel. Därför programmerade Keith om det åt mig idag. Genom att ladda hem ett program och koppla upp cykeln till datorn fick vi (Keith) det att fungera.

Hur fungerar di2?

Jag är verkligen nöjd med di2. Det krånglar i princip aldrig och växlarna ligger alltid rätt. Igår laddade jag batteriet för första gången sedan jag fick cykeln i början av juli. 

Jag har tagit bort vänsterreglaget och ställt in så att systemet sköter bytet av framklinga automatiskt. Det är skönt att slippa tänka på det momentet. Dock har jag märkt att när vi cyklar i kuperad terräng med ”brytbackar” kan det vara en nackdel. Där skulle man behöva växla ner till lilla klingan före backen egentligen. Eftersom man inte kan styra det får man cykla in i backen på stora och växla ner till lilla mitt i backen och det vet ni ju hur det kan gå med kedjan… 

Det känns som en lyxpryl. Sånna är väl aldrig värda sin peng men alltid kul att ha. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s