Många julbord,många träningstimmar.

Har rubriken ett relevant samband? Eller blir det många julbord, få träningstimmar?  Ja det är frågan eftersom flaskhalsen troligtvis är tiden.

I många artiklar ges det tips på hur man håller vikten under julen och vad man bör äta och främst vad man inte ska äta på julbordet. Ord som midjedödare, kaloribomber och fettdrypare förekommer frekvent i texter som berör julmaten.

Jag läste att kalkon, sill, ägg, lax och sallad är det som anses nyttigt. I övrigt fanns inte mycket i nämnd kategori. Jo, ta förresten av nötterna och russinen istället för att angripa dessertbordet. Glöm snaps och öl och välj istället vatten och drick kaffe utan avec efter. Var lat och låt bli att resa dig för att ta en andra gång är mantrat.

Det låter mer som att rekommendationen är att äta en andra proteinrik frukost (sill, ägg, kalkon, nötter). Men i ärlighetens namn låter det väl lite väl svindyrt att betala 500-600 kronor för en frulle? Kan i och för sig tycka att den summan är rejäl även om man lastar på diverse andra typiska julbordsingredienser såsom prinskorvar, köttbullar och kokta potäter.

Tre julbord denna veckan.

Själv har jag en matematisk ekvation som är en nöt att knäcka. Jag har tre julbord inbokade denna veckan.

Nummer ett ikväll.  Vi har julbord med cykelkompisarna på Stationshuset i Bor. Det börjar med cykelpass före och julbordet inmundigas i cykelstass. Enkelt.

Nummer två imorgon. På lunchen med jobbets tjejer. Inget regelrätt julbord men en trerätters julmeny.

Numer tre på fredag kväll. Traditionsenligt julbord med Keiths familj på Tre Liljor. Vi firar Inger och Weines guldbröllopsdag, de har alltså varit gifta i 50 år. Jag slutar vid 14 på fredag och hinner klämma in ett träningspass före. Jag vet redan nu att jag inte vill avsluta det julbordet med nötter och russin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s