Värnamos nya XC-bana.

Det blev sent igår men jag tog mig upp samtidigt som Keith imorse. Vi klädde på oss och åkte till Borgen för att gå och mäta sträckningen på den nya XC-banan. 

Jag var rejält seg efter gårdagen. Det fanns ett superfint gym på Hook, vilket jag inte kunde låta bli att nöta på. Ett snabbpass på löpbandet inkl 3*3 minuters intervaller och efter det fria vikter och armhävningar, vilket gjorde avslutningen på konferensen ganska jobbig. 

 Varvet på XC banan.

Jag hade inte sett de senaste förändringarna på XC-banan. Med tanke på att det varit en grävmaskin där ett par dagar misstänkte jag en del förändringar. 

Banan består till största delen av naturstig och går inte att jämföra med SM banan på Isaberg. Den innehåller många kortare stigningar, vissa med rejält branta partier och andra med någon rot mitt i. Så varvet är krävande. 

Det finns ett par rejäla dropp, jag har inte vågat mig på något av de. Och i den nya delen svänger det samtidigt som det finns några naturliga utmaningar med bland annat stenhällar nedförs. Strava mätte varvet till 5,7 km. 

Personligen tror jag att varvet kommer att bli grymt. När de nya delarna satt sig och Värnamo MTBs tekniker sagt sitt finns det med all säkerhet ytterligare en xc-bana i Sverige som håller hög standard.  

Nygrävd nedförs. Det syns alltid dåligt på bilder men det är brant och här kommer det titta fram sten från berget.

 Värnamos slalombacke utnyttjas för att samla höjdmeter och tillföra tekniska moment nedförs.  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s