Hur blir man fri en förkylning och när ska man börja träna igen?

Jag tycker att jag är på bättringsvägen med förkylningen. Grundregeln är att jag aldrig tränar när jag har feber eller ont i halsen. Men när halsontet har släppt brukar jag börja med lätta träningspass såsom yoga, styrkeövningar och lågintensiv löpning eller cykling för att se hur kroppen reagerar.

När jag är förkyld brukar jag tänka på att hålla händer rena, dricka och vila extra. Honungste är effektfullt om man har lättare slemhosta, en läkare sade till pappa att det är minst lika bra som receptfri hostmedicin. I övrigt tror jag inte så mycket på huskurer men ska erkänna att igår när jag läste om ingefärans goda effekter kokade jag ihop en kopp med riven ingefära och honung. Vad gör man inte för att åtminstone kunna ta del av placeboeffekten? För nu är jag inte bara trött på att vara förkyld, jag är urless! Det är t.o.m. nästan så att jag skulle kunna tänka mig att suga på de små gröna slemmiga Esberitoxtabletterna – för placeboeffektens skull.

Kommit igång med träning

Jag genomförde ett  yoga/styrkepass häromdagen. Ojäklar vilken träningsvärk jag fick, det innehöll många statiska övningar som jag var helt ovan vid. Har joggat 30 minuter lugnt och cyklat ett lätt pass på spinningcykeln.  I och med träningsvärken tiggde jag till mig en massage av Keith. Det var ingen njutarmassage men för att bli av med stela och ömma muskler tycker jag att det krävs att massören tar i lite och trycker ut knutor.

Ikväll ska jag ut och cykla. Det är verkligen det jag längtar efter mest – att sitta på cykeln ute och trampa förbi den ena granen efter den andra. Känna doften av skog. Vara ett med naturen. Allra helst i sällskap med mjölksyra och bra ben. Hur roande som helst och oslagbar träning. Vad kan få en människa att må bättre? Möjligtvis kaffet efter och påtåren såklart!

Gärna i sällskap #togeheterness.

cropped-asa11.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s