Äntligen cykelpass. Och ett löppass.

Det var minst sagt härligt att cykla igår. Första utepasset på cykel på över en vecka. Ren njutning i vårvädret. Jag hade på tok för mycket kläder, det är svårt att klä sig när vädret slår om som det gör nu. Rundan gick förbi Osudden vidare till Tånnö, Våxtorp, Vandalorum och Helmershus -28 km.

Ville inte gå in så jag stannade kvar ute och njöt till och med av att tvätta cykeln. Allt utom kedjan som jag i all min hast kletat på någon olja för svåra väderförhållande. Fazen vad den var kladdig.

 

Löpning före jobbet 

 Jag gillar att komma ut på ett pass före jobbet. Inte så långt, för det hinns oftast inte. Morgonpassen varierar mellan 30-60 minuter. Vad passet ska innehålla bestämmer jag kvällen före, men vintertid varierar det mellan styrka inkl rehab, simning, löpning eller en promenad. Idag blev det jogging ca 30 minuter. Härligt då solens sken var starkt som om det var sommarväder på gång. Trots -5 fylldes jag av vårkänslor och väme. Den här tiden på året är så skön, det går mot ljusare tider och snart kommer vi slippa frysa, slippa tänka på alla lager på lager, slippa skrapa rutan, slippa dubbdäcksplanering, slippa ladda batteri till cykellampan osv osv. Vilken frihetskänsla vi kommer att få uppleva.

För att få morgonpasset att fungera tidsmässigt försöker jag att förbereda. Idag hade jag laddat Moccamastern med kardemummakaffe, hällt upp kanelhavregrynen och lagt fram jobbetkläder. Mest för att hålla fart och försöka komma iväg någorlunda i tid. Kaffet tar jag ofta ihop med sminkningen som max får ta en kopp kaffe i tid (jag dricker alltid upp kaffet före temperaturen går under 90 grader). Sedan gäller det att inte surfa in på något för intressant samtidigt som man äter gröten. Då spricker tidplanen.

Jag älskar känslan, precis varje gång, när man ser sitt hem efter ett träningspass…

 …och bara de sista stegen kvar före man kliver in. Sen det goda kaffet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s