Att sätta mål. 

Vad har ni satt för mål för 2016? – På jobbet, i livet, i träningen.

Sätter ni mål för er själva? Eller hur känner ni för att jobba målfokuserat?

Jag brukar fråga mig själv: varför är det viktigt med mål för mig?

Jag blir effektivare, mer driven och gladare av att ha mål. Mina mål dyker ständigt upp som en bild i huvudet, varje dag. Jag motiveras att göra det lilla extra som behövs och jag längtar efter belöningen som kommer av att lyckas. För mig är inte lyckandet endast det slutliga målet , lyckan ligger till stor del i förberedelserna och i resan dit och att nå små delmål.

SMARTA mål.

För att nå mål måste vi anstränga oss. Vi måste planera. Vi måste offra. Målen måste därför vara lockande för just dig och vi måste känna att målen är meningsfulla för oss själv. Vi bör också se till att de är Specifika, Mätbara, Realistiska, de ska vara Tidssatta och Accepterade. Så kallade SMARTA mål.

Varför kom jag att tänka på mål?

Framtiden ligger för oss, vi har möjligheter varje dag till att börja jobba mot något mål. Börja fundera över dina mål du vill nå, skriv ner de och gör en plan för hur du tänker ta dig dit. Börja nu, det är en perfekt dag för att ta beslutet att ha ett eller flera mål. Långsiktiga eller kortare.

Jag lyssnade på en pod under en morgonjogg som handlade om att sätta mål och då slog det mig hur viktigt det är för mig att ha mål. Hur fantastiskt jag tycker det är att jobba mot mål. De pratatade om att våga sätta målen lite högre – inte vara orealistiska men våga ta i. Det har visat sig att om man sätter ett lite för högt mål når man högre än om satt ett lågt mål. Så ta och sikta mot stjärnorna när ni jobbar med era egna mål.

Mitt långsiktiga mål med träningen 2016 kommer inte i det här inlägget. Jag funderar och vet att livssituationen som råder kommer vara med och styra det. Men nog hamnar jag trots det ofta i tankar kring vad jag kan ha för mål med träningen. Om inte annat med dagen eller veckan. Och om jag kan hålla igång hela graviditeten tror jag att jag kommer att köra ett kort mtb lopp före året är slut :)

Karin Boye hade rätt: ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s