Rätt sko för terränglöpning.

Nya terränglöparskor

Det är roligt med prylar, men det är inte bara därför jag valt att investerat i ett par  terränglöparskor. Trailrunning ställer andra krav på skon än asfaltslöpning, t.ex. bra grepp.

Jag valde att investera i Innov8 för att jag läst mycket positivt om just den skon. det är en ganska ny sko, den grundades så sent som 2003.

En trail runningsko bör ha:

  • Ordentligt mönster för bra grepp
  • Sulan bör inte vara lika dämpad då man springer på mjukare underlag och vill kunna ha närmre kontakt med marken. Ju högre sko desto lättare att vricka foten.
  • Förstärkt framdel för att ha extra skydd för tårna.
  • Jag ville ha en lätt sko också.

Jag har bara testat skon ett pass hittills. Och det bör tillläggas att jag är höggravid och tyngre än vanligt. Jag sprang både över rötter och berghällar men mest stig och det var torrt ute.

Skon fungerade toppen. Grymt grepp och lätt känsla. Det känns som att den helt fyller sin funktion. Men jag märkte av att jag är ovan att använda en terränglöpningsko. Så det gäller nog att ”springa in sig” korta rundor i början. Både fotvalv och vrister gjorde sig till känna. Sedan är droppet (höjden från häl till tå) endast 4 mm, att jämföra med mina vanliga heldämpade på ca 9 mm dropp.

 

2 reaktioner på ”Rätt sko för terränglöpning.

  1. Men det där är ju en snygg innov8! Vad heter den? Har bara hittat x-talon 212, som är gul och röd och inte kul alls.

    • Den heter Terraclaw 250. Dock är de i bredaste laget även för min breda fot. Innov8 race ultra är också snygg och egentligen satt den skönare på men fanns inte i min stlk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s