V. 30 tankar.

Nu märks det mer och mer att vi väntar barn och att det närmar sig nedslag. Det är kurser med namn som ”att föda”, vi kollar på namnlistor, jag lyssnar på poddar om smärtlindring och förlossningsställningar osv. Dessutom blev det märkbart att magen har växt den senaste veckan, jag kunde nätt och jämt dra upp dragkedjan på min cykeljacka. 

Senast i måndags sade jag att jag fortfarande känner mig ganska smidig. Medan idag har jag känt mig allt i motsats till det – osmidig, klumpig, ovig, stor m.m. Det kändes som akrobatik att få på sig strumporna imorse.

Vi är halvvägs in i V.30 och en bit in i den tredje trimetestern. Dels är jag nu höggravid vilket känns som ett kul ord och dels har fostret börjat förbereda sig för ett liv utanför livmodern och kan faktiskt överleva en tidig förlossning.

Trots att det är en orolig och tuff process att vara gravid och trots längtan efter att det ska vara över är det älskvärt. Det är spännande att se sin kropp förvandlas. Det är häftigt att känna sparkarna. Det är overkligt att en ny människa skapas därinne i min mage. Allt är svårt att förstå och att sätta in i ett verkligt sammanhang. Tänk att man delar sin kropp med en annan människa. Och att man också delar den människan med en annan människa! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s