Gravid i v33.

Nu är det 33,5 veckor sedan barnet i min mage blev till. Det är mer verkligt för var dag men fortfarande väldigt overkligt att det bildas ett barn där innanför skinnet. Samtidigt som det är en lång väntan går tiden i en rasande fart. Idag började till exempel min ersättare som ska vikariera för mig på jobbet. Apropå det så planerar jag att kunna jobba ca 1 dag i veckan under min mammaledighet. Det finns många fördelar med det, tex får pappan och barnet bekantas själva och jag får ”komma iväg” och ha kvar en fot i arbetet. 

Hur går det med träningen?

Jag hoppas att hon gillar att träna eftersom jag fortfarande kan hålla igång rätt bra. 5 Km löpning känns lagom, ca 1-2 h cykel känns rimligt och ca 30-40 min styrketräning känns relevant. Givetvis inte allt i ett sträck utan vid olika tidpunkter. Det är inte tal om några maxpulstester utan det blir som det blir från en gång till annan. De gånger det har känts lätt att löpa och jag utan att tänka mig för har ökat takten lite har kroppen sagt ifrån direkt med någon liten krämpa som också försvunnit när jag sänkt hastigheten igen. Cyklingen fungerar ganska bra, jobbigast är uppförs. 

Hur mår jag?

Jo, tack jag mår mestadels bra. Även om inget är som det brukar i kroppen, det händer märkliga saker. T.ex. hade jag problem med kramper i magen på nätterna ett tag men de har försvunnit nu. Likaså hade jag problem med att armarna domnade på nätterna, det har också blivit bättre. Senaste tiden har jag till och med fått sova utan att vakna för pinkepaus. Däremot är jag mycket kissnödig om dagarna. Kroppstemperaturen stiger på gravida och svettningarna med den. Jag har dragit på mig lite extra vätska. Hungern kan bli akut samtidigt som jag plötsligt kan bli proppmätt. Magen är ganska stor och hård och oftast ivägen när jag ska böja mig, att ta på sig strumpor känns som en ansträngning. Hur som helst är jag glad för att jag är rörlig och får må så pass bra ändå. 

Det finns en viss oro men överlag är det mest fantastiskt och väldigt spännande. 

  

Foto: mjfoto

2 reaktioner på ”Gravid i v33.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s