Gravid v35.

Magen växer just nu så att det knakar. Det är vi glada för. Jag har nämligen fått gå på extrakontroller vad gäller tillväxten men nu ser det bra ut och kurvan pekar uppåt. I och med extrakontrollerna har vi fått göra ultraljud så här pass långt in i graviditeten, vilket man inte brukar göra efter v.20. Det har varit häftigt att se den lilla, tex såg vi att hon fått hår i nacken.

Igår var jag hos barnmorskan som bland annat ville veta och anteckna smärtlindring under förlossningen, amningsplan och uppmanade att packa förlossningsväskan för mig, Keith och bebben. Som sagt, det är nära nu. Vi har inte allt klart, t.ex. har vi inte köpt någon barnvagn vilket fö har varit en av de vanligaste frågorna sedan v.22 -vilken barnvagn ska ni ha?

Vem där?

Vi inser att vi snart ska få träffa den som ligger i min mage, men det är fortsatt jätteoverkligt. Helt ofattbart att det har bildats en människa i  min kropp. Hon har varit lugn i magen men sista veckan har rörelserna varit större och tydligare. Hon rör sig mest när jag är still, förmodligen vaggas hon när jag är i rörelse.

Hälsan i behåll.

I och med att jag fortfarande mår bra är jag inte så less på att vara gravid, men jag är märkbart tyngre och osmidigare. Magen är hård och bebisen är större och gör mig mer oböjlig. Det märks att magsäcken inte har samma utrymme, jag blir lätt mätt och lätt hungrig igen. Jag får märkligt nog lätt vätskebrist och har senaste veckan fått häva i mig vatten vid flera tillfällen. Efter det har jag mått bra igen.

Det fungerar att cykla och springa i makligt tempo. Men jag har dragit ner både på mängd och tempo.

Måste jag träna?
Det här med att vara i rörelse är en livsstil för både mig och Keith, vi mår bra av det. Så länge jag kan kommer jag att hålla igång. Det skulle ha känts som ett frihetsberövande om jag inte kunnat träna, jag är glad för att det hittills har fungerat. Klart att jag är medveten om att jag ev inte kan träna sista veckorna, det blir en bonus om det går.

Glädje och förväntan.

Det är inte bara jag och Keith som är fulla av förväntan. Det är otroligt mycket förväntningar och mycket glädje bland vänner och familjer. Mer än jag kunnat föreställa mig.

IMG_7508

foto:mjfoto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s