Gravid slutspurten. 

Snart är nio månader av graviditet avverkat. Tiden har gått väldigt snabbt tills nu. De sista veckorna känns jättelånga och för att inte tala om det skulle bli så att jag går över beräknad förlossningsdag.

Det är nog så att jag har haft det ganska lindrigt med krämpor under graviditeten. Inga foglossningar eller havandeskapsförgiftning och jag har inte lagt på mig varken så många extra kilo eller mycket vätska. Men jag sover dåligt sex av sju nätter, varför jag egentligen borde vara tröttare än vad jag är.

Som gravid är man inte direkt smidig. Det är svårt att börja sig, så det var inte bara myggen som gjorde att jag gav upp blåbärsplockningen igår kväll. När jag kom hem fann jag två fästingar på svåråtkomliga ställen på kroppen, tur att de inte hade satt sig så hårt. Verkar f.ö. vara gott om de äckliga krypen i år.

Jag är själv förvånad att jag lyckades göra ett sånt här hopp framför kameran som mamma höll i.

Jag uppskattar verkligen den här tiden som gravid och har inte haft svårt att anpassa aktiviteter och livet efter det. Däremot har det varit många ”uppoffringar” och saker man måste försaka. Tex den målinriktade träningen, träning i grupp och tävlandet. Att inte få äta brieost eller gravad lax har inte känts så svårt men ett glas vin har jag tänkt på ska bli gott i höst (man kan ta ett glas även när man ammar). Appropå den minskade kaffekonsumtionen -påtår efter påtåren ska jag gå loss på så snart det är möjligt.

Det är spännande dagar framför oss… Måtte allt gå bra (orosgenen har tagit stor plats under hela graviditeten).

3 reaktioner på ”Gravid slutspurten. 

    • Ja man kan alltid hoppas att det blir en underbar final och att jag har en bra spurt :) Du är för go´, jag har fått många tips av dig! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s