Jogging, vagn och frukostvanor.

Dottern bestämde sig för en tidig morgon idag. Jag hängde med, man har inte så mycket att välja på som ammande mamma. Däremot tog jag tillfället att bege mig på en härlig morgonjogg i soluppgång som bonus. Hade det inte varit så strålande väder hade jag nog valt en tupplur istället. 

Jogg

Vagnen är inte den ultimata joggingvagnen. Inom kort ska jag fixa en anpassad vagn för löpning. Thule har några olika alternativ men jag är rådvill vilken av de som passar mig bäst. Thule Chariot CX1 verkar vara Rolls Roycen, jag är ändå osäker på om det är den man ska ha. Om någon vet mer om skillnaderna, lägg gärna en kommentar.

Jag har sakta ökat löplängden och idag joggade jag ca 5 km. Jag tar det lugnt men är glad att det fungerar. Benen känns förvånansvärt bra också, både under passet och även efter då jag vanligtvis brukar få ont efter ett längre uppehåll. Jag gjorde mitt sista löppass i v37 (mitten på juli) då hade hon nämligen fixerat huvudet neråt och det märktes att det tryckte på bäckenet när jag sprang, det var inte skönt. 

Mini somnar oftast av att åka vagn, hon somnar ännu snabbare när man ökar hastigheten och springer, så det är väl en bra combo för oss-hon får sova och jag får motionera

Frukost efter löpturen

Idag väntade jag med frukosten tills efter löpturen. Det smakar alltid så mycket bättre då. Jag, som mammaledig, har numer tiden att njuta en stund. Som jag sagt tidigare, är jag en vanemänniska vad gäller frukost. På sommarhalvåret blir det yoghurt och müsli medan det på vintern blir gröt med mjölk. Däremot brukar jag prova lite olika müslisorter. Butikerna lär snart få bygga ut för att få plats med alla nya alternativ. Idag blev det en glutenfri müsli, den var lite väl ”grötig/finkornig” men om man blandar den med en annan sort helt okey. 

Ang. kaffe så håller jag mig oftast till Arvid Nordkvist eller Zoegas när det gäller brygg. Men min absoluta favorit är de smaksatta sorterna från Kahls. I synnerhet den som heter Irish Cream.

Sömnen

Det är ingen skönhetssömn längre. Jag sover aldrig en hel natt. Det tar ut sin rätt emellanåt. Nu ska jag försöka sova en stund, om det går tajma med dottern vill säga. Tillräcklig sömn är bästa medicinen mot sjukdommar, i alla fall för mig.

4 reaktioner på ”Jogging, vagn och frukostvanor.

  1. Tro mig, om du vill vara aktiv med ditt barn i några år så är det en CX1 du vill ha. Stötdämpningen ihop med bra hjul redan från början gör den till ett bra val framför deras andra modeller. Du får även med olika lager av väderskydd för vagnen, allt ifrån solpaneler, skydd mott lätt väta och insektsnät. Att man har en bra handbroms på vagnen gör den mycket användbar.

    Vi har använt får vagn otroligt mycket, allt ifrån dragit den efter fatbike i skoterspår till daglig vagn för att handla eller andra äventyr. Barn gillar att man ser ut åt alla håll och sitter nära marken.

    Stötdämpningen skulle jag aldrig tänka mig att vara utan ifall man har någon tanke att dra den efter en cykel eller börja springa fortare i. Att man sedan kan anpassa den redan från små barn med olika tillbehören till en nu snart tvååring och de bara älskar den.

  2. Har en Chariot CX1. Funkar jättebra till cykling, skidor, rullskidor och ok till löpning. Men efter jag fick en Thule Glide använder jag aldrig CX1:an till löpning längre. Det skiljer tre kilo i vikt på vagnarna vilket gjorde att det blev väldigt mycket roligare att springa med Glide. Använder Glide som vardagsvagn och löparvagn, CX1 mest som träningsredskap. Fördelen med CX1 är att det breda användningsområdet, och att Junior trivs bra i den. Kan ju börja användas tidigt med ”hängmattan” för de minsta också. Tips är att kolla begagnat, då kan man komma undan lite i pris och få med alla tillbehör direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s