4 olika rastlösheter

Jag skrev sms till en kompis och frågade om hon och hennes barn ville gå ut och gå och sedan fika ute i naturen. Tyvärr kunde de inte.

-Okey, det var lite spontant påkommet och jag är rastlös, svarade jag.

-Rastlös kommer jag inte ihåg när jag var senast, svarade hon tillbaka.

Svaret fick mig att tänka till på min egen rastlöshet. Det finns många olika sortens rastlöshet. 

Rastlöshet 1

Den rastlösheten jag upplevde då var länge sedan jag fick möjlighet att känna. Den när jag har obokad tid framför mig. Rastlösheten som gör mig lustfylld och får mig att vilja hitta på. Den mynnade ut i att jag bakade några olika sorters kakor/bullar till Pelle som alltid servar mina cyklar. Ett sätt att vara kreativ för mig.

Rastlös 2

Vi har haft mycket besök efter bebisens ankomst, vilket är trevligt. Men att ständigt ha spontana påringningar gör mig rastlös med en oro och stresskänsla som följd. Våra egna tänkta aktiviteter får vi i värsta fall försaka i annat fall klämma in och stressa oss igenom. Det får min lust och kreativitet att sänkas, bebisen känner att vi är stressade och vi vuxna får mindre tid tillsammans. Missförstå mig inte, besök är trevliga. Men, jag måste helt enkelt inse att jag ser mer fram emot planerade än spontana besök. 

Rastlös 3

Väntan. Främst den ovissa väntan. Ett bra exempel är när jag gick över tiden i min graviditet och inte visste när det skulle ske. Ett annat exempel är om man förväntar sig att något ska hända en viss tid och det inte händer. 

Rastlös 4

Om jag inte får träna blir jag rastlös!

Gårdagens lunch

Bilden är från gårdagens lunchvy. Jag och ”Mini” gick ut och letade efter svamp och lingon. Resultatet blev ganska uselt med noll svampar och en liten påse lingon. Men det viktiga var ändå utflykten och den mentala lugn och ro känslan som finns i skogen. 

Testade ny lampa och nya löparskor.

Igår blev det ett kvällslöppass med vagn. Mörkerlöpningen gav möjlighet att testa min nya lampa på 1600 lumen. Testade också mina nya Nike Lunarglide 8 OC. Mer om detta i ett annat inlägg inom kort.

2 reaktioner på ”4 olika rastlösheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s