Ny lampa till cykel och löp. 

Att andas höst är underbart. Andetagen är lätta och sköna. Det är härligt att kunna njuta av alla höstlöv i trädgården. Men ett på tok för stort projekt i vår trädgård, tur vi har lövblås. Hösten är vacker, kanske den bästa årstiden. Jag tar tillbaka det, inget slår våren och känslan av att vi går mot ljusare tider.

Nedräknandet av hur länge man kan vara ute utan lampa från vecka till vecka är tröstlöst. Kan kännas kul i början av hösten, då det är mysigt att levande ljus syns bättre inne. Men nu när man behöver ha lampa på cykeln från klockan sju på kvällen och före sju på morgonen är det inte lika kul. Och vi vet att det dröjer inte länge förrän det är mörkt både på väg till och hem från jobbet.

Bra lampa är a och o.

Förresten känner ni till varför vi säger a och o ”när något är det viktigaste/allt? Jo, alfa och omega är första och sista bokstaven i det grekiska alfabetet. Början och slutet.

Det krävs några lumen för att det ska ge en tillräcklig effekt när man cyklar. Många i vår grupp har lampa både på styret och på hjälmen. Jag tycker att det räcker med en när man kör grusvägar som man känner till men så fort man ska in i djupa skogen är två att föredra. 

Köpte Kjell och Companys lampa


Kjell o Company har precis öppnat här i Värnamo. Deras lampa är:

 • 1600 lumen
 • Har ett litet smidigt batteri med lång sladd
 • Lagom stor (liten) lampa
 • Man får med ett huvud- och hjälmfäste
 • Ska enligt bruksanvisningen räcka 2,5 h på full effekt och 6 h på lägsta effekt
 • Kostar 399kr
 • Jag har cyklat ett par vändor och sprungit en gång. Jag ger lampan med beröm godkänd. Effekten är fullt tillräcklig för båda aktiviteter. Knappen man trycker på är lätt att manövrera. Det finns tre effektlägen och ett där den är blinkande. Plus för att priset är lågt.

  Minus för att huvudbandet som man använder vid gång och löpning är i sämsta laget. 

  Men i det stora hela –köp!

4 reaktioner på ”Ny lampa till cykel och löp. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s