Premiär för X-cup i Småland.

Det är det trevliga och gifta paret Miriam och Mikael Stilling som är initiativtagare till X-cup i Småland. De är danskar men bor i Bor.

Sex deltävlingar utlovas varav två kommer att avgöras i Värnamos Borgen. Premiären var idag och den gick på en ny bana med start och mål i Alandsrydsbacken (slalombacken). Banan komponerades av Keith och den verkade uppskattad av de flesta. Jag åkte den för första gången igår och tycker att den var riktigt rolig. Både långlopps -och XC karraktär. Bitar av nya sträckan på årets SM-bana var med. Det är på de delarna jag har det svårast men samtidigt har jag bra förbättringspotential. 

Träningstävling.

Det är verkligen roligt att köra träningstävlingar. Att träna på att tävla, ta ut sig och träffa trevliga människor med samma intresse. Samtidigt som det ska vara avslappnat är det blodigt allvar. Det är inte prestigelöst. Man jämför tider, pratar svårigheter och kommer med undanflykter.

Mitt primära mål var att kunna vara med. Det uppfyllde jag men utan att jag vill komma med undanflykter så har jag inte haft den rätta återhämtningsveckan efter Gran Canaria. Jag har haft sjukdomskänningar och rök på en förkylning. Idag bedömde jag att jag kunde cykla. Det kan man tycka vad man vill om men det är alltid svårt att avgöra. 

Starten gick.

När Mikael sade 30 sekunder till start kom den där härliga (nu blir det roligt) och samtidigt otäcka känslan (det kommer göra ont) över mig. Det var så länge sedan senast. Jag har inte tävlat sedan Västgötaloppet september 2015. Förra säsongen var jag gravid. 

Som vanligt hetsigt i starten, men ganska snart hittade jag min takt. Det är en tuff bana med många höjdmeter där det brantar till på många ställen. Benen och hjärtat måste samarbeta, viljan att plåga sig ska infinnas och modet att släppa på utför är inte minst viktigt. 

Mentalt tycker jag att det är lite jobbigt med varvlopp, hade en svacka i början av andra varvet. Men det vände och jag hittade ett par grabbar att sällskapa med. Den här typen av bana gynnar inte att man tar hjul men det är alltid bra att få hjälp med farthållningen. Jag försökte så gott jag vågade att släppa bromsarna utför. Lite lerigt i någon nerfart men överlag var banan i bra skick. 

Det var peppande att få påhejningar utmed varvet. Tack publiken!

Tävlingen varade i 1 timma plus att påbörjat varv avslutades. Jag hann fyra varv på 1.02 så det blev inget femte varv för min del. 

Det spelar ingen roll vad det handlar om men att sätta upp ett mål och klara det ger en självförtroende boost. En magisk kick.

Det är också inspirerande för kommande träningspass att ha nya mål i sikte. Jag ställer troligtvis upp nästa X-cup som går i Gnosjö den 20 maj. 

Det var aprilväder med ca 2 grader och snöfalllDet svänger om nya delen på SM-banan.


Keith o Loveli gjorde rätt i att sticka iväg till kyrkan och lyssna på äldsta sonen Isac som sjöng. De missade mitt lopp men hann tillbaka till efter målgången.Det är viktigt att ha grejer som fungerar. Min cykel fick åka med Per till Hovmantorp för renovering. Dels ska han serva mina dämpare och förhoppningsvis kan han få bukt på mina elväxlar. De fungerar inte som de borde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s