Nyservad cykel o Lövörundan.

Per sammanfattade min cykel i ett ord -välanvänd. Snällt sagt… jag läste mellan raderna och förstod att han menade att det var i grevens tid att jag kostade på dämparna lite kärlek. Oljan var svart och  det innebär skämsvarning.  

Lördagsrundan

Vi hämtade cykeln i fredagskväll. I lördags morse gav jag mig iväg hyfsat tidigt för att hinna cykla långpass. 

Oj vilken härlig känsla, cykeln kändes som ny igen. Skön, pålitlig och utan att man behöver störa sig på saker som inte fungerar som de ska. 

Stötdämparnas uppgift på cykeln är att  ha jämna ut ojämnheterna i underlaget. Och en fungerande dämpare är a-o för att få harmoni och för att få cykeln att gå snabbast möjligt. Cykeln blir stabil, lugn, följsam och med det blir även du snabbare. 

Store Mosse -Lövö

Det var sol, dagen till ära så även om det var kyligt fick jag upp värmen bra. Men då cyklar jag i höst/vinter kollektionen fortfarande (tragiskt nog).

Jag tog mig genom stan, till Herrestad och svängde in i skogen o letade efter den riktigt tekniska stigen som leder till mossen. Förgäves. Jag hittade inte ändå cyklade vi där förra hösten, frustrerande. Behövde åtminstone inte ta asfaltsvägen utan kunde kryssa på grusvägarna. 

Lövö var lika fint som vanligt. Tallbarrstigar och spänger till Kittlakull, nya cykelvägen förbi Hädinge, Maramö, Torp, uppför den korta men stygga backen i Sensnäs och till Borgenområdet via oreanga leden. När cykeln kändes bra och jag var i rätt mood passade jag på att ta mig an tre ställen på SM-banan som jag inte testat tidigare. Kändes kul att klara och som så ofta när man gruvar sig undrande jag vad det var som skrämt mig tidigare?!

61 kilometer och lite över tre timmar. Otroligt sliten och trött i kroppen men det var ändå kul att hoja.

Fullspäckat.

Hoppas av cykeln, tog en snabbdusch och skyndade in till Isac o Evve som bjöd på tårtkalas. Direkt efter det kom Magda och vi jobbade på med SM under några intensiva timmar. Sedan avslutades lördagen med familjemiddag på Tre Liljor för att fira Isac som fyllde 23 år. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s