9,30 mötte guiden upp vid vårt boende.

Vi har fö fått låna ett hus av en bekant till några i gruppen. Det är helt nybyggt och består av två våningar. Varje våning har ett gemensamt kök o vardagsrum samt en toalett och dusch i varje rum. Riktigt bra planerat för att kunna bo många tillsammans. 

Pappa, Loveli och Wilhelmina vaktade sedvanligt huset medan vi roade oss på hojarna. 

Rundan för dagen var tänkt att gå till Vodice, en stad 17 km från Privorac där vi bor. Initialt asfaltskörning för att nå målet så snabbt som möjligt, vilket var att köra en bana Keith sett ut på Strava. Grusvägar blandat med stigar i ca 17 km. Kalksten och löst grus har vi förstått är vanligt förekommande här. Superfina miljöer likaså. Mycket grönt och färgstarka växter som klänger ut ur murarna som ramar in många vägar. 


Strava är fantastiskt på så vis att man kan se och hitta vägar. Keith hade även sett ut en XCO-bana belägen i Vodice. Riktigt teknisk med spännande både upp och ner. 

Fö hade de arrangerat en Uci klassad tävling där för ett par år sedan. Dit var inte guiden så intresserad av att ta oss och vi förstod senare att det var för tekniskt för hans smak. Han vara tidigare landsvägscyklist men hade börjat med MTB och såg en affär i att kunna guida turister som vill cykla MTB. Där finns en hel industri att omsätta till skillnad från landsvägscyklingen som inte lockar lika många nya anhängare att prova. 

Jag vart glatt överraskad över hur mycket jag vågade och klarade att cykla på XCO-banan. Det var bara jag och Keith som tog hela varvet, övriga passade på att njuta av utsikten och miljöerna som var lika fina där. 
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s