X-CUP SMÅLAND 2a omg.

Igår var det X-CUP Småland med Gnosjö FK som värdar. Gnosjögänget med Peo i spets hade fixat till en riktigt rolig bana (som jag berättat om tidigare i veckan).

Michael och Miriam, som driver X-CUP Småland hade gjort jobbet med all administration, information och tidtagning. Tack för utmärkt arrangemang som håller hög klass. Det finns tom alltid möjlighet att följa alla åkare via internet live.

Vädergudarna gjorde vad de kunde för att hålla oss kokande. Fazen vad varmt. Det var ett par som blev överhettade. Jag körde med så tunna kläder som möjligt, öppnade upp tröjan i halsen och blötte ner huvudet före start men det hjälpte föga i hettan.

Keith och Loveli var på plats och minglade med cykelvänner och hejade på mig.

Loppet.

Det var förvisso en träningstävling och jag var (tyvärr) enda tjejen som ställde upp i damklassen. Men oavsett så kände jag av de  där ”nu-är-det-tävling-symptomen”. Jag visste att det skulle köras så att det värkte i ben och lungor och att det inombords skulle bli en kamp mellan plåga sig/ge upp tankar. Hårt arbete skapar alltid  blandade känslor och funderingar som det gäller att ta om hand och få på rätt spår.

Kroppen svarade faktiskt någorlunda vilket var den största behållningen för min del. Jag kunde ta i och cyklade med hög puls. Snitt på 88 % av maxpuls i 1 timme. Självklart påverkade värmen att pulsen steg men jag hade också en ”normal känsla”. Jag tycker iaf att det syns att jag tagit i på nedan bild.

img_0239

före

 

img_0243-1

efter

xcupstart.jpg

Jag var försiktig i starten och hamnade ganska långt bak. Omkörningsmöjligheterna var inte så många på den första halvan av varvet, men blev inte hindrad. Det bildades små grupper. Jag åkte både framför och bakom tre-fyra grabbar och kunde köra om de vid slutet av andra varvet och lyckade hålla undan hela tredje. Det brukar vara min styrka att jag håller hela vägen. Blev 9a i totalen. Mitt första varv blev snabbast, andra varvet 1 minut långsammare och sista varvet ytterligare 30 sekunder långsammare. Jag vart rejält krispig på slutet, särskilt i de brantaste backarna. Känns ändå bra att jag kunde motivera och plåga mig hela vägen in till mål. Tycker att jag gjorde vad jag kunde för dagen.

Avslutade med att cykla från Gnosjö och hem, ca 36 km. Benen var allt annat än pigga. Men hem kom jag.

18556512_10155389124618308_6732787439408868275_o

xcupkurva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s