Cykelvasan 2017, fortsättning.

Jag måste börja med att säga att jag skulle vilja ha Cykelvasan framför mig. Alltså inte om ett år, om en månad typ. Arrangemanget var så himla roligt, mäktigt och festligt. Det har växt för varje år och är nu större än någonsin. Bra med publicitet och mediautrymme. Fattas bara att SVT direktsänder likt Vasaloppet på skidor så att gemeneman har det lätt tillgängligt. I år fanns det dock möjlighet att se via Facebook. Vi hade ett fd proffs på elcykel med oss i klungan som filmade och kommenterade. 

Resan hem från Sälen var dryg. Speciellt för Loveli. Jag körde nästan hela vägen upp men hem fick Keithan gasa hela då jag fick migrän. 


Racet.

Fakta om loppet har ni i tidigare inlägg. Här kommer summeringen av racet. 

Egen damstart kändes väldigt spännande. Jag förstod av startlistan att dömma att det skulle bli riktigt hårt. Där var inte många svenska elitdamer som saknades och föregående års norska kanoner Hovdenak och Lövset (som i övrigt också kan glänsa med digra meritlistor i långloppssammanhang) fanns på plats. Något som jag tyckte kändes kul, det är roligt att få tävla med de bästa. 

Första backen, ca 3 km. Första biten var det en Volvo som föråkare. Tidigt släpptes farten fri och tempot var högt. Åsa Erlandsson, Borghild Lövset och Jennie Stenerhag höll hög fart. Det gick ändå bra att gå med, det som tog hårt var Hovdenacks ryck. Liten och satt dam med mycket kraft. Startfältet decimerades och vi var tio damer som kom iväg. Hovdenak fortsatte att rycka och göra pulver av mina ben. Jag låg långt bak i klungan och fick slita med gummibandsefftekten som det innebär. Hade inte ork att ta mig fram. 

Inför spurtpriset i Mångsbodarna drogs tempot upp och efter det fortsatte täten köra, klungan delades på mitten och jag var på den nedre halvan som också delades upp. Turligt (för mig) släppte Nellie Larsson samtidigt. Vi samarbetade och växeldrog. Dock tappade vi minutrar direkt. Men allteftersom hämtade vi oss och fick till ett fint samarbete. Nellie körde målmedvetet med bra moral vilket var motiverande för mig med. 

Utmed banan hejade Syster och Ronnie och Keith och Loveli langade och rapporterade om att vi tog in på Louise och Klara. Det motiverade att försöka öka, och med ca tre mil kvar kom vi ikapp. Fyra tjejer, -dubbelt så bra som två, tänkte jag. Uppmanade att de skulle hjälpa till men, Louise och Klara ville inte riktigt. Turligt ändrade de sig och vi alla gick runt med ojämna mellanrum. Efter ork och förmåga antar jag. 

Några kilometer före mål gjorde Nellie ett försök att komma loss. Louise gjorde en kontra attack. Men vi var kvar. 

Strax efter 1 km skylten fick jag syn på Ida Jansson som hade kroknat. Jag låg längst bak och kände att det blev läge att stöta. Tog i det som fanns kvar. Över bron i Moraparken och vänstersvängen in mot mål. Mjölksyran sprutade i kroppen. Vände mig om på upploppsrakan och såg ingen. Slog av lite på tempot. Klara i Norberg CK måste varit i ”döda vinkeln” för hon kom som ett spjut och tog mig på mållinjen. Lärdom: slå aldrig av på tempot förrän mållinjen är passerad. Väldigt irriterande även om det inte gällde de mest framskjutna placeringarna. 

Slutade 7a. 

De flesta är intresserade av tiden på  Cykelvasan, för min del är den mindre intressant då tävling handlar om placering.

Nöjd eller missnöjd.

Jag har känt på det lite till och från efter loppet. Jag är inte nöjd med att inte kunna hänga med, oavsett form och nivå på de jag tävlar med. Så visst hade jag velat ha ut mer kraft av kroppen. 

Har däremot fått ett tävlingssug och kommer att tävla mer. 

Här nedan är det någon som rycker. Som ni ser så krävs det maxinsatser just då. 

Bild: happyride.se


Banan.

Det finns inte ett enda tekniskt parti. Banan består uteslutande av breda grusvägar och traktorstigar. Hade jag haft en lätt hardtail hade jag valt den. 

Vyerna är vackra. Det tänker man inte så mycket på under tävlingen men dagen före när jag testade i strålande sol reflekterade jag mer.
Lite bredare spänger på myrarna än de vi har på mossen i Värnamo. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s