Hemvändartur eller otur.

Jag och Loveli hamnade hos mina föräldrar idag. 

På vägen besökte vi Ravelmarks för inköp av närodlade grönsaker och frukt samt för att Loveli tycker det är så roligt med djuren som man kan hälsa på.


Fiket var stängt så vi gjorde ett snabbstopp i Gränna, där vi strosade lite. Precis som många Vätterncyklister som passerar genom Gränna, tyckte Loveli att gatustenen är knepig att ta sig fram på. 

Att komma hem är härligt.

Det är så otroligt skönt att ”komma hem”, även om jag aldrig bott här så känner jag mig hemma. Mamma o pappas soffa är oslagbart skön. Pappas mat är godast. Mammas sätt att bädda sängen på är bäst. Dessutom hade pappa ställt till med bullbak, det luktade nybakt ända ut i trappuppgången. 

Loveli trivs också bra här. Det är ovillkorligt umgänge på alla håll. Det gör det lätt för mig att bege mig ut på ett cykelpass. 

Cykelrunda med pinkstopp i ett ormbo.

Jag har hittat en superfin runda. Mycket rolig stig och rejält med höjdmeter. 

På toppen av backen behövde jag göra ett pinkstopp. Kände att det rörde sig bredvid mig och insåg ganska snart att det var ett gäng ormar. De var små och svarta, säkert helt ofarliga men jag fick brått därifrån.  Känner ni igen er i den där känslan när man cyklat vidare, men ganska snabbt måste stanna för att kontrollera att det verkligen inte var med någon liten orm. Även om jag såklart visste att det inte hängde en runt ramen. 

Tidigare idag skulle vi mata änderna. Det var första gången Loveli hade med sig eget bröd och jag var spänd på att se hennes glädje över att få träffa alla änder. Där och då trampade jag rakt i en hundskit. Helt plötsligt flyttade fokus från änderna till rengöring av min sko. Och den där doften som känns så omöjlig att få bort. Turligt var vi vid ån så jag kunde skölja noga. 

I övrigt var det faktiskt en bra dag. Just det,  bortsett från att Loveli ramlade och fick sin första näsblod. 

Sjön Sommen i bakgrunden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s