Cykelinspiration

Visst känns det så där extra bra när man cyklar på milsvis med fina stigar? 

När stigar gjorda av cyklar för cyklar klyver skogen. Rötter och stenar i en härlig symfoni. Ibland får bara ett styre plats mellan träden, ibland luftig välskött granskog eller är det öppna fält. 

Att få cykla i ett välkomnade landskap sätter guldkant på vardagen. Det är lyx. Iallafall för oss mountainbikescyklister. 


Jag har talat mig varm om Tranås fina MTB-cykelmöjligheter tidigare. Nu har även Keith varit med och upplevt naturen. Han blev inte besviken. Snarare överraskad över att det verkligen var riktigt fint. Således cyklade vi för mycket stigar för hans skadade axel och hand. Det är över tre månader sedan han gick omkull på racern men det är långt ifrån bra. Tyvärr blir det nog en långdragen problematisk läkning.

Det är kuperat i alla väderstreck här. Lite för kuperat för en nybörjare eller otränad. Även för den tränade som har en tröttdag faktiskt. Men toppen för den som vill bättra på formen. Det finns många relativt långa och branta backar på stigar uppför vilket är   lite mer underhållande än en asfalterad väg. Om ni vill se Keith ta sig an (och till slut besegra) en av de kortare, knicksigare backarna -kolla in mitt Instagram. Jag smygfilmade. Han är envis (det kom kanske inte som en överraskning). 
Apropå. Mitt i mitt bloggande hör jag pappa ringa sin syster i Slovenien. Han ringer för att gratta till Europamästartiteln i basket. Det är stort för ett litet land säger han. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s