Lovelis kusin ger ut en bok -Ta det som en man.

Samtliga Lovelis kusiner är vuxna barn. Hampus är en av de, han har just skrivit en egen bok. Känns ändå ganska naturligt för oss som känt Hampus sedan barnsben och följt hans utveckling och snabba karriärstege. Han har alltid varit enastående och vågat gå sin egen väg. Redan nu som 21-åring är han artist, programledare och jobbar mycket med radio P3. 

Ta det som en man

I boken är han modig, sticker ut, ifrågasätter och gör en personlig djupdykning i mansrollen. Det finns redan mängder av skrifter om och för tjejer. Det känns viktigt att finna sådant även för killar, alla ska kunna ges möjligheten identifiera sig med icke stereotypisk förebild. 

Tumme upp!

Om jag ska försöka att se subjektivt och objektivt på boken så säger jag succé. Ämnet är superaktuellt, layouten är supersnygg och innehållet är superbra. Missa inte heller soundtracket som ger en extra dimension och möjlighet till en extra stunds eftertanke efter varje kapitel. 

Jag vill läsa mer, när kommer ”Ta det som en man 2”? 

Boken är utgiven av Bonnier Carlsen, den fantastiska formgivaren heter Caroline Linhult och den mäktiga författaren Hampus Nessvold.

Se Hampus gästa tv 4 morgonsoffan här
Se Hampus i Aftonbladet TV
Ta det som en man – hur fan gör man det?

Vi killar får fortfarande lära oss att vi ska kunna ta en smäll, och inte får gråta eller snacka om känslor. Men jag tror att vi och alla omkring oss skulle må bättre av en förändring. En förändring som börjar med oss själva – med att vi män och killar vågar ifrågasätta mansrollen och visa vilka vi är under den hårda ytan. Vi måste våga visa oss för varandra och prata om våra erfarenheter för att tillsammans kunna överge de destruktiva och begränsande manlighetsnormer som inte bara skadar samhället, utan också oss själva.

Det här är mitt bidrag. Varken förskönat eller med ansvar för moral. Mot machokulturen, för en ny sorts manlighet. /Hampus Nessvold 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s