Om

Jag heter Sandra Sofi Salinger.

På min blogg får ni läsa om mycket cykling. Ni får bekanta er med mig och mitt livspussel som går ut på att hitta tid till mycket träning, familj och bakning.

2014 06 08 råkade jag ut för en olycka med cykeln. Olyckan skedde under tävlingen Lida Loop och jag förskaffade mig 14 frakturer. Jag har genom målmedvetet rehabiliteringsarbete hittat tillbaka till cyklingen och tävlandet.

Jag började tävla i cykel 2011, först på racer och sedermera även i mountainbike, samtidigt som jag jobbar heltid som Marknadsansvarig på en bilfirma. Idrottsintresset och min kreativitet har jag alltid haft och i skolan var det idrott, syslöjd och matte som jag hade lättast för. Jag växte upp i en mindre ort, Aneby, där utbudet av idrottsföreningar var begränsat. Jag provade orientering, pingis och innebandy utan att fastna. Ridsporten och sedermera även fotbollen tog över mitt liv . Hästsporten började jag med redan som barn, jag tävlade i dressyr men mest i hoppning upp till allsvensk-nivå. Fotbollen trollband mig först när jag vart 13 år, i och med mitt träningsflit blev jag ganska snart uttagen till damlaget div 4a.

Jag sprang/löpte en hel del förr men tävlade för lite, klockade mig vid ett tillfälle i Växjö på Vårruset som är 5 km där jag sprang in som 6e tjej på 17,33.

Jag har min sambo Keith att tacka för att jag började cykla (2008) och han har mig att tacka för att vi skaffade vår hund Morris för tolv år sedan. Morris var en högt aktad familjemedlem och numer får vi leva på fina minnen från honom.

Keiths har två vuxna söner och vi har en dotter tillsammans, Loveli (född 201608) .

Vi älskar för övrigt att arrangera cykelevent och för ett antal år sedan initierade Keith CycleCamp, ett populärt cykelläger för alla som älskar att träna tillsammans.

2015 uppfylldes Keith dröm om att arrangera ett SM i MTB (XCO och XCE) på Isaberg. 2016 arrangerade vi SM i MTB  (XCO ,XCE och XCR) i Värnamo. 2017 gjorde vi om  MTB SM i Värnamo vilket lockade tusentals i publik och över tusen startande cyklister. Borgen Arena i Värnamo kokade! Min roll var att ta hand om marknadsarbetet.

För mig är det viktigt med trivsel, jag gör saker för att jag tycker det är roligt.

Jag gillar tävlingsmomentet och behöver nödvändigtvis inte ha tränat speciellt mycket grenspecifikt för att försöka mig på ett personligt rekord, t ex testade jag mitt max på roddmaskinen 2000 meter och det gick på 7 min 37 sek (2012). Jag har även utmanat mig själv i den sk ”plankan”, vilken jag orkade med i 10 min 6 sek (2013).

Hur snabbt jag kan cykla en mil? Det testade jag 1a augusti 2012 på vår klubbtävling ”Hörle-milen”, 14 min och 33 sek. Vätternrundan har jag kört ihop med Team High Chaparral på 7 h 38 min (2011). Och Cykelvasan på 3 h 05 min (2012). Jag har två SM medaljer i MTB XCM i brons valörer.

Välkommen till min blogg!

Om ni vill komma i kontakt med mig finns jag på mail: sandrasalinger@hotmail.com

Vad gäller bildanvändning: Bilder som ska användas för privata bloggar, Facebooksida, mejlas ut till bekanta etc. bör ha en klickbar länkhänvisning till min blogg. Företag har inte rätt att använda bilder i reklamsammanhang enligt lag. Men har ni intresserade av mina bilder kontakta mig på ovan mailadress.