Distanspass. 

Det känns nästan overkligt att planera cykelpasset så tidigt som möjligt för att vara hemma igen före solen står i senit och värmer som mest. Det är inte många veckor sedan man sköt på cykelpasset för att det skulle hinna bli några grader varmare.

Distanspass

Jag kom iväg strax efter åtta. Då var det redan varmt. Körde på Trek Boone (cx) och planerade för att blanda lite grus och asfalt i ca tre timmar. Det var ett tag sedan jag körde distans och jag hade bestämt mig för att inte köra för hårt. Men när man inte är van vid varken värmen eller långpass blir det ändå krävande tids nog. Så jag var trött när jag kom hem.

Rundan

 Eftersom den gamla banvallen ner till Vittaryd är någorlunda tillfixad ville jag prova att köra med crossen. Det funkade men visst blir det mer komfort med en MTB. Det är vissa partier med lite större sten där det är lätt att punka, jag borde haft slang och luftpatron med mig.

Eftersom jag inte har monterat flaskställ så hade jag bara med en flaska, det är vad som får plats i ryggfickan. Efter olyckan har jag varit väldigt känslig för vätskeförlust, varför jag stannade till på Ica i Lagan och köpte en burk Pepsi och en banan.  

Rundan fortsatte runt sjön i Dörarp och vidare förbi Toftaholm, grusväg till Nybygget, Tånnö och genom stan för att sedan hamna där jag började, i Helmershus.

Komma igång 

Efter passet har jag varit trött. Men hoppas att det var vad jag behövde och hoppas att jag hinner återhämta mig lite tills imorgon. Då blir det cykling på Isaberg samtidigt som Keith och ett gäng från Gnosjö FK ska resa tält inför SM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s