Söndagskyla och testat halskrage från Assos.

Jag fick med mig Keith på en morgonpromenad före frukost ( inte illa!) och före termometern visade humana grader. Det var minst sagt kallt med -18 men det var oemotståndligt fint med solen som sken på träden som gnistrade ikapp och skaren var så hård att den höll för två fullvuxna.

Medan vi hade varit ute hade kaminen värmt upp köket och vi åt frukost i lugn och ro. Jag testade Pauluns Supergröt (25 kr för en portion), den  fick minsta möjliga poäng och åkte ner i soporna till förmån för den vanliga fiberberikade gröten (50 öre per portion).

Väntade in varmare tider.

Vi stannade inne till dess att termometern visade lite mer humana -13. Precis lagom till att vi skulle bege oss på hojarna kom grannen med en arbetsuppgift som lockade Keith mer -köra av vassen på sjön. När sjön har frusit är det ett bra tillfälle att köra av vassen, vilket fungerar fint med fyrhjulingen med skottarblad på.

Jag rullade iväg på ett pass och höll mig ganska nära hemmet hela tiden med tanke på kylan. 1h 15min var vad händerna klarade. Jag har aldrig tidigare haft problem med att händerna fryser. Det är först nu de senaste två vintrarna och jag inbillar mig att det är efter olyckan.

Testat ny halskrage.

Ansiktet är också en utsatt del. Jag har just köpt en hög halskrage från Assos och både igår och idag tycker jag att den fungerade fint som skydd för kinder och näsa. Till skillnad från en buff håller kragen sig uppe bättre och den är formad efter ansiktet vilket gör det lättare att prata. Men visst ser man mer ut som en skurk än cyklist?

  Det var många Värnamobor ute idag. Inte minst på badplatsen som förvandlats till skridskobana.
 När vi passerat undergången och skymtar den här ladugården är hemmet nära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s