Hemmabakt är alltid bäst. Dessa fudge är perfekta att ha i frysen och ta fram precis när du fyllt din kopp med Arvid Nordkvist Svea kaffe.
Jordnötssmör fudge.
Vaniljpulver el en vaniljstång
1 1/4 dl mjölk
4 dl farinsocker el råsocker
1/2 dl eko honung
250 g jordnötssmör
4 1/2 dl florsocker
Flingsalt
Förbered en form med bakpapper, ca 20×20 cm.
Smält smöret, tillsätt mjölk, socker, honung, vaniljpulver och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda 4-5 minuter.
Tillsätt jordnötssmör och florsocker och rör noga tills klumparna är borta. Häll fudgen i formen. Strö över flingsalt. Låt svalna och ställ i kylen. Skär sedan i bitar och frys in.
Ät och njut.
Receptet hittade jag i Elle mat och vin men ovan är lite anpassat efter hur jag gjorde.