Uppförsbackar är en favorit.

_MG_0438

Backarna på El Plomo i Växjö är inga berg men har tekniska utmaningar. På bilden är det jag och Keith som cyklar (för den som inte känner igen våra baksidor). Foto: mjfoto

Jag älskar att cykla. En favorit är att cykla uppför. Tycker särskilt om att cykla långa stigningar i bergen, det är en härlig känsla. Därför tycker jag bland annat att Grand Canaria är fint att cykla på, där är det bara upp eller ner och backarna är så långa att det tar timmar att cykla upp. Italien är en annan favorit.

Använder inte pulsklocka.

Med undantag för våra cykelresor till bergiga områden samt ett och annat inomhus intervallpass använder jag aldrig pulsklocka. Jag har dock märkt att att jag har stor nytta av att kolla min pulsnivå i bergen i synnerhet den första biten av stigningen. Annars förivrar jag mig och bränner allt krut i början, det går inte när man vill kunna hänga med  (och helst hänga av då och då) sin sambo som också gillar att cykla berg och är stark uppför.

Istället för pulsklocka har jag bra känsla för Borgskalan. Tider och tävlingar är, enligt mig, det bästa sättet att mäta sin prestation på. Därför tycker jag att exempelvis att Strava är ett bra sätt att lagra sina intervalltider.

Om jag hade varit professionell hade det säkert varit annorlunda, då kanske jag hade tvingats att registrera pass  mer noggrant för att också kunna gå tillbaka och analysera detaljer. Nu besparar jag mig den tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s